Från Paris till Österlen.

Paris, romantikens stad sägs det? Men… vem säger att det inte kan vara vänskapens stad?!

Sagt och gjort – jag och min kära väninna, Marina, åkte dit. Vi som känt varandra i 43 år och som gjort en liknande resa när vi var 17 år ( men det är en annan historia och betydligt vildare resa ?). Och vilka härliga dagar vi fick där och tillsammans!

Vi bodde i mysiga Montmartre och tog oss runt till fots ( många steg blev det…) och med Metron. Perfekt! Mysiga caféer (som det ifrån filmen ”Amelie från Montmartre”), små härliga restauranger och kända besöksmål är vad vi njöt av där!

Men vi besökte även Mona Lisa och det fina Eiffeltornet så som sig bör.

 

Och efter några dagar fyllda av mat, skratt och härliga intryck förevigade vi dessa med ett vänskapslås på en av Paris alla broar! Bra initiativ av dig, Marina!

Tack finaste Marina för att jag fick hänga med dig! Så kul ? – det måste vi så klart göra om!

Hemma igen hos min fina familj blev det en kort men ack så naggande god resa till sommarhuset. Vårt eget lilla smultronställe??.

Österlen bjöd på en koltrast i öppna kaminen som vi fick börja med att ta ut i det fria. Därefter blev vi åskådare till att vår ekorrfamilj flyttade ut innan vi äntligen kunde luta oss tillbaka av en värmande brasa och lugnet.

 

Nu är vi här igen och njuter! Borta bra men hemma bäst!

Hörs!